Medewerkers

 

Tevreden medewerkers zorgen voor een goede sfeer, zijn minder vaak ziek, hebben een positievere uitstraling naar klanten en een hogere productiviteit. Redenen genoeg om precies te willen weten wat er binnen uw organisatie speelt.

Wat vinden de medewerkers van de sfeer binnen de organisatie? Op welke manieren zou volgens hen efficiënter gewerkt kunnen worden? Door middel van een MTO krijgt u een goed inzicht in wat er onder de medewerkers leeft.

Bureau De Uitkomst is gespecialiseerd in het uitvoeren van een Medewerkers-tevredenheidsonderzoek (MTO) op maat, aangepast aan de specifieke kenmerken van uw organisatie.

Veel MTO’s worden uitgevoerd op basis van bestaande vragenlijsten. Wij doen dat anders. Elk MTO is voor ons maatwerk. Door medewerkers en management vanaf het begin tot het eind bij het project te betrekken, is de motivatie om mee te doen hoog en zijn de resultaten bijzonder goed.

Onderwerpen die bij het MTO onder andere aan de orde komen zijn:

  • werkzaamheden
  • de leidinggevende
  • collega’s
  • communicatie binnen de organisatie
  • betrokkenheid bij de organisatie

Afhankelijk van de kenmerken van uw organisatie en kwesties die spelen breidden we het onderzoek uit met vragen die voor uw medewerkers van belang zijn.

Het onderzoek kan bestaan uit het verspreiden van een online vragenlijst, eventueel gekoppeld aan interviews of gesprekken met (vertegenwoordigers) van medewerkers.

Het hele project van begin tot eind
Indien gewenst begeleiden we het gehele proces en verzorgen alle communicatie rond het MTO, zoals het opstellen en versturen van uitnodigingen en herinneringen. Op die manier kunt u een MTO uitvoeren zonder daar zelf veel tijd aan kwijt te zijn.

Resultaten direct inzichtelijk
De resultaten zijn vanaf het begin op een online dashboard direct te zien.

Wilt u in detail weten hoe wij een MTO uitvoeren? Vraag hierover vrijblijvend informatie aan.